.The_Bams.
//Miserable Bams !
Twitter Widget
Tuesday, 8 January 2013 | 03:04 | 0 Kaki Busuk !
hai, this time nak ajar macam mana nak buat buat and letak twitter widget dekat blog, but make sure your blogskin ada side bar like me :)

#Part 1 : Twitter Widget Without Background

okay first sigh in your  twitter account .. then pergi dekat setting and click WIDGETS..
lepas tu click CREATE WIDGET , and akan keluar macam gambar bawah ni :)

*click untuk tumbesaran :)

okay then edit semua dalam ruang kotak tu mengikut yours.. dah settle copy code macam dalam kotak merah tu then pergi template and pastekan dekat your sidebar.. simple right..?

#PART 2 : Twitter Widget With Bakground :)

and this code bagi nak buat twitter with background just like me , copy code dibawah :)
<center><div style="background:url(ULR BCKGRD) no-repeat;width:210px!important"><script src="http://widgets.twimg.com/j/2/widget.js"></script><script charset="utf-8" src="http://widgets.twimg.com/j/2/widget.js"></script><script>new TWTR.Widget({version: 2,type: 'profile',rpp: 5,interval: 30000,width:220,height: 210,theme: {shell: {background: 'transparent',color: 'transparent'},tweets: {background: 'transparent',color: '#333333',links: '#FF6699'}},features: {scrollbar: true,loop: false,live: false,behavior: 'all'}}).render().setUser('USERNAME').start();</script></div></div

MERAH : URL BACKGROUND WIGDGET
BIRU : YOUR TWITTER USERNAME

paste kan code ni dekat mana yang korang suka, thank :)
here i prepared the cute backgroud for you, i don't own this freebies, credit to atikah and izyan

 http://1.bp.blogspot.com/-Pxe8G9Iyf-c/UNl6P9fALhI/AAAAAAAAOTk/_WYihUjUzrg/s1600/blue.png
http://i.imgur.com/nK0WU.png

 http://i.imgur.com/jsVFi.png
 http://1.bp.blogspot.com/-kSxB85JWVvU/UNl6TB4gyKI/AAAAAAAAOTs/X0kZ9NesxJI/s1600/orange.png
 http://2.bp.blogspot.com/-aDwMkUX46bU/UNl6NoQjmUI/AAAAAAAAOTc/znF4naT6POs/s1600/puprle.png
http://1.bp.blogspot.com/-O0jR7LyeY6k/UNl6VWj-l4I/AAAAAAAAOT8/UQIRWM9musc/s1600/grey.png
okay thanks :)